Workshop• •
In 2008 deed ik de BIK opleiding: Beroepskunstenaar In de Klas. Het was een ontzettend leuk en leerzaam jaar. Het cultuuronderwijs vierde hoogtij die dagen, dus na onze eindpresentatie stroomden de aanvragen van alle kanten binnen. Die brachten me op honderden scholen in Groningen, Drenthe en Friesland, en zo nu en dan daarbuiten zoals de bibliotheken in Noord Holland en het kinderziekenhuis in Nijmegen.
 
Het geven van de workshops was heel inspirerend en ook intensief. Omdat ook de andere opdrachten toenamen, was het tijd om te kiezen en ben ik vanaf 2014 gestopt met het geven van workshops in het primair onderwijs om me volledig op grafisch en illustratief werk te richten. 
 
In 2022 heb ik de cursus ‘Talentgericht werken’ bij keunstwurk gevolgd en de training van ‘Atelier in een koffer’. Dit haalde mijn enthousiasme voor het werken met kinderen weer naar boven. In 2023 volgde een studiereis naar het Loris Malaguzi centrum in Reggio Emilia, Italië. De Reggio-benadering van onderwijs laat mijn hart een dansje doen. Ik geloof met hun mee dat deze aanpak het toekomstige onderwijs veel goeds kan brengen, en daarmee ook een positieve impact op de wereld kan hebben.